ŠOK U PRVOM KOLU ROLAN GAROSA: Đoković sigurno nije hteo protiv Nadala
Đoković i Nadal, Foto: EPA/Etore Ferrari

BIĆE ŽESTOKO

ŠOK U PRVOM KOLU ROLAN GAROSA: Đoković sigurno nije hteo protiv Nadala

Očekuje nas spektakl na samom startu

Objavljeno: 08:46h

Španski teniser Rafael Nadal će odigrati verovatno svoj poslednji Rolan Garos, a nesreću da se sa njim susretne već u prvom kolu je imao Nemac Aleksandar Zverev.

Njih dvojica su poslednji put odmerila snage u polufinalu 2022. godine kada je Zverev doživeo tešku povredu.

Priznao je 4. teniser sveta da je Rafa nepoželjan rival u Parizu, koliko god da ima godina i koliko god da nije u sjajnoj formi.

- Bio sam na 'Šatrijeu' sa Rubljovim i trenirali smo i nakon tog sjajnog trenera brat mi je rekao i na početku sam mislio da se šali (smeh), ali da... Tako je kako je, da budem veoma iskren hteo sam igram opet protiv Nadala još jednom u karijeri jer nisam hteo da mi poslednja uspomena mojih mečeva protiv Rafe bude kako napuštam teren u kolicima. Idealno bih voleo da igram protiv njega u kasnijim fazama turnira, ali tako je kako je. On nije nosilac ove godine, ja jesam, težak je žreb, ali težak za obojicu. Videćemo šta će biti u ponedeljak - rekao je Zverev.

Zverev i Nadal
Zverev i Nadalfoto: EPA/YOAN VALAT

Nadal je u glavni žreb upao zahvaljujući zaštićenom renkingu i na žrebu nije imao status nosioca.

- Garantujem vam da Novak nije hteo da igra protiv Nadala u prvoj rundi, nije hteo Alkaras, ni Siner. Nisam ni ja hteo, ali tako je kako je. Bio je povređen, nije igrao mnogo i takvo mu je mesto na ATP listi. Nije idealno, ali istovremeno ništa ne možeš da uradiš. Svi su uzbuđeni zbog teške borbe u prvoj rundi - kazao je Zverev i dodao:

- Igrate protiv te statue, naravno ne prave statue, već prave osobe. U mom umu je Rafael Nadal... Igraću protiv najboljeg Nadala, očekujem to od njega, da bude na ličnom maksimumu, da odigra najbolji tenis posle toliko vremena na ovom turniru. Sećam se 2022. godine kada je došao ovde bez da osvoji Monte Karlo, Madrid ili Rim i svi su stavljali znakove upitnika, a on je došao izdominirao turnirom.ž

Aleksandar Zverev
Aleksandar Zverevfoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Pobednik će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela David Godan - Đovani Mpetši Perikar.

Podsetimo, Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa igra protiv Pjera-Iga Erbera koji je dobio vajld-kartu.

Bonus video:

00:08

Novak pred meč u Monte Karlu

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.